КультураПроисшествия

Праграмма святкавання 160-годдзя пажарнай службы

пожарные27 ліпеня, субота гарадскі стадыён “Палессе”:
14.00-17.00 – фестываль-конкурс па брэйк-дансе «Мітусня ў Лунінцы»;

мотадром:
17.00-18.30матч па мотаболе паміж камандамі “Мілда” (Літва”) і “Лунінец”;
18.30-19.00урачыстая частка, узнагароджванне лепшых;
19.00-21.00святочная канцэртная праграмма;
19.20-20.20 – паказальныя выступленні роты Ганаровай варты і ваеннаслужачых  38 асобнай механізаванай брыгады;
20.40-21.00мадэляванне надзвычайнай сітуацыі сіламі РАНС;
21.00-21.10 дэманстрацыя відэасюжэтаў аб службе ў радах МНС;
21.10-23.00вячэрняя танцавальна-забаўляльная праграма;
23.00-23.15святочны феерверк;

З 17.00 да 21.00  будзе арганізаваны выязны гандаль, работа атракцыёнаў для дзяцей, выстава спецтэхнікі раённага аддзела па надзвычайных сітуацыях.

Раман ДЗЕМІДОВІЧ і Мікалай ДРАЗДОВІЧ – выпускінікі Пінскага індустрыяльна-педагагічнага каледжа. Так сталася, што абодва вырашылі стаць пажарнымі.

Раман працуе ў РАНС першы год, але паспеў пранікнуцца духам калектывізму і зразумець, што выратавальнік – прафесія мужных і адважных.
Мікалай нарадзіўся і вырас у Бастыні. Начальнік мясцовага пажарнага аварыйна-выратавальнага паста №12 Віктар Бусько прапанаваў маладому чалавеку паспрабаваць свае сілы ў якасці выратавальніка. Мікалай згадзіўся, і вось ужо трэці год старанна асвойвае высакародную прафесію. Яна патрабуе не толькі ўмення лазіць па высоўнай лесвіцы, карыстацца процівагазам, рухацца ў густым дыме, але самае цяжкае – кожнае імгненне быць гатовым рызыкаваць сваім жыццём, дзеля выратавання людзей.

Теги
Показать больше

Похожие статьи

7 комментариев Комментариев

  1. Гнездо ж наполовину только разогнали, бывшая начхальница осталась при делах, а ее-то и надо гнать поганой метлой в первую очередь, кровушки людям попила немерено. А что до праздника, то я с гостем не согласен, ничего особо нового не было. Тоже мне поэтов оппозиционных на свет божий выволокли, Степу Нефидовича давно с его древними стихами не слышали…Аллею тоже вроде не первую закладывают, деваются они потом куда-то, деревья, видать, поливать забывают. А вот салют вечером был классный. Не знаю, сколько миллионов в воздух выстрелили, но оно того стоило.

  2. Отличное мероприятие не получилось бы таковым без железнодорожников! Как-никак дни железнодорожника всегда выделялись в Лунинце. А оптимизация тоже пошла на пользу – праздник действительно был супер!

  3. Очень правильно,гость.Это пьяное “боецко-сверчковское” гнездо пора разогнать.Отличное мероприятие провел ЗАМ (Захаркевич А.М.)Давно такого НЕБЫЛО.Оптимизация,однако.

  4. подействовало объединение двух больших праздников

  5. Что так скептически? Я вот только посмотрел программу дня города и пожалел, что в этот день не было меня в Лунинце. Наверно, было интересно. По крайней мере, в недалеком прошлом такого разнообразия не было. Подействовала оптимизация и то, что власть над отделом культуры в свои руки взял другой человек??

  6. Ага… Скоро еще день города. Или железнодорожников… Поживем увидим. Когда информация на сайте будет?

  7. надеюсь будет не как всегда… а то одно растройство от этих праздников! если будет программа как и напрошлых, то лучше вообще не проводить!

Кнопка «Наверх»
Закрыть
Закрыть