Зялёная цыбуля – кладзезь вітамінаў
Культура

Зялёная цыбуля – кладзезь вітамінаў

лукНапрыканцы зімы цыбуля часта пачынае прарастаць. Захаваць яе ўжо не атрымаецца, а вось для выганкі пяра – гэта самы добры матэрыял.
У якасці тары можна выкарыстаць невысокую, але шырокую каструлю. З фанеры або іншага шчыльнага матэрыялу выражце круг па дыяметру посуду і ў шахматным парадку зрабіце ў ім адтуліны. Падвесце на вышыні 8 см ад дна, а прастору пад ёй запоўніце цёплай вадой (можна нават крыху вышэй за круг). У якасці ўгнаення можна выкарыстаць мачавіну.
У кожную адтуліну ўстаўце па цыбуліне. Па меры ўсмоктвання вады дабаўляйце новую, але абавязкова цёплую. Як толькі жыццёвы запас цыбуліны будзе выкарыстаны, замяніце яе на іншую.



Кнопка «Наверх»
Закрыть
Закрыть